Twee verkeerscontroles in Tilburg

Vrijdag 25 September 2015 - TILBURG - Tilburg - Op donderdag 24 september 2015 hield de politie een grote verkeerscontrole. De Tilburgse agenten werkten daarbij samen met medewerkers van de grote Belastingdienst en het verkeershandhavingsteam. De actie kende twee controlepunten, namelijk: de Ringbaan-Zuid en Wethouder van Ierlantstraat. Er werden in totaal 100 personenauto's en 40 brom/snorfietsen gecontroleerd.

Politie
De politie inde voor € 1700,- aan openstaande boetes euro werd gelijk betaald.Daarnaast volgde een boete van € 900,- voor een taxichauffeur, die het taxitarief niet zichtbaar had. Drie jeugdige bromfietsers kregen een het kader van de actie 'Brom Effe Normaal' een speciale straf opgelegd. Een weggebruiker op een gestolen snorfiets werd gearresteerd. Het voertuig was recent gestolen en het kenteken dat gevoerd werd, bleek van diefstal afkomstig. Drie personen gingen op de bon wegens het rijden zonder rijbewijs. Twaalf brom/snorfietsers bleken opgevoerd en moeten opnieuw ter keuring aangeboden worden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Voor overige, kleinere overtredingen werd niet bekeurd maar gewaarschuwd. Dat gebeurde in het kader vanwege de cao onderhandelingen van de politie.

Belastingdienst
Vanwege openstaande belastingschulden werden:
- 9 voertuigen in beslag genomen
- 1 voertuig direct weg gesleept (fiscale wanbetaler)
- € 320,- ingevorderd en afgerekend.



ANPR-auto
Bij de controle werd een zogenaamd catch-scan of ANPR-auto ingezet (automatic number plate recognition). Een ANPR-voertuig wordt door diverse opsporingsdiensten gebruikt. De ingebouwde camera in het voertuig flitst de kentekens van de passerende auto’s. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.

« Terug
Aantal keer bekeken: 2378




 

Twee verkeerscontroles in Tilburg
Twee verkeerscontroles in Tilburg
Twee verkeerscontroles in Tilburg
Twee verkeerscontroles in Tilburg


Inloggen

Beheerders login




Inloggevens onthouden

Sponsors

WebdesignTilburg; Het beste webdesign bedrijf voor de startende ondernemer uit Tilburg eo.