Traumahelikopter ondersteund ambulance onderweg naar ziekenhuis na incident bij AZC in Oisterwijk (+Video)

Dinsdag 12 Juni 2018 - OISTERWIJK - Opnieuw moesten maandagavond hulpdiensten naar het azc in Oisterwijk. Er is volgens de politie sprake van een medisch incident, waarvoor een traumahelikopter is geland. Een woordvoerder benadrukt dat er geen sprake is geweest van geweld.

Twee ambulances reden naar het terrein van het azc. Daar vlakbij, langs de Pannenschuurlaan, landde de traumahelikopter. De trauma-arts stapte in bij één van de ambulances, die richting het ziekenhuis in Nijmegen vertrok. Ook de politie was aanwezig, maar dat was volgens een woordvoerder puur ter ondersteuning van de medische hulpverleners.

Het is de laatste weken flink onrustig in het Oisterwijkse asielzoekerscentrum. Vorige week werden twee mensen aangehouden die zichzelf iets dreigden aan te doen. De burgemeester van Oisterwijk vlak daarvoor dat jonge asielzoekers niet in bepaalde delen van het dorp mogen komen, na een serie diefstallen en inbraken.

Staatssecretaris Mark Harbers van Asiel (VVD) reageerde voor het weekend op incidenten in Oisterwijk, Grave en Weert. Overlastgevende asielzoekers kunnen nu sneller in aso-azc's worden geplaatst.

Bron: Omroep Brabant

Video: Rick Denissen


« Terug
Aantal keer bekeken: 9300




 

De aangegeven locatie op de kaart is bij benadering


Inloggen

Beheerders login




Inloggevens onthouden

Sponsors

WebdesignTilburg; Het beste webdesign bedrijf voor de startende ondernemer uit Tilburg eo.