Open Dag Brandweer Oosterhout

Zaterdag 23 April 2016 - OOSTERHOUT -


De brandweerkazerne in Oosterhout opent op zaterdag 23 april 2016 haar deuren voor publiek. Deze dag is gevuld met diverse activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Vaartweg 2.

Programma 23 april
Na de opening om 10.00 uur vinden er doorlopend demonstraties plaats zoals hulpverlening- en reddingsacties met de brandweerboot en brandbestrijdingsdemonstraties. U ervaart zelf wat het betekent als u zich in een met rook gevuld pand bevind en u maakt kennis met de conditietestbaan voor de brandweer.
Daarnaast is er informatie en uitleg te krijgen over diverse specialismen en van diverse samenwerkingspartners zoals uitleg van de Geneeskundige Hulpverlening (GHOR) met hun ambulance, de reddingsbrigade van de KNRM, de crashtender van vliegbasis Gilze-Rijen, EHBO vereniging Oosterhout en de Politie en krijgt u voorlichting en tips van de afdeling Risicobeheersing over brandveiligheid.
Uiteraard kunt u de kazerne en de aanwezige voertuigen bezichtigen en zijn er voor de jeugd spuitspellen, ballonnen, schminken en springkussens.

Kazerne
In en om de kazerne zijn alle mogelijke brandweervoertuigen aanwezig, zoals een tankautospuit, een hoogwerker, een Mobiele Commando Unit, een DRONE, een waterbakcontainer,
een 4 x 4 bosbrandbestrijdingsvoertuig, een Fire-Defender, een schuimblusvoertuig,
een hulpverleningsvoertuig, groot watertransport, specialisme technische hulpverlening voertuig, een crashtender, een brandweerboot, etc.

Parkeren
In verband met beperkte parkeergelegenheid in de omgeving vragen wij u te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Komt u met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein achter de brandweerkazerne.

Samenwerking
Brandweer Midden- en West-Brabant organiseert deze dag in samenwerking met onder andere Brandweer teams Made, Dorst, Den Hout, Gilze, Rijen, Breda en Tilburg, Jeugdbrandweer Amerstreek, GHOR, Politie, Verkeersschool Willem Verboom, Koninklijke Luchtmacht, Rijkswaterstaat, Holmatro, Brandwondenstichting, Reddingsbrigade Oosterhout, EHBO, EMS, Ando, Rompas Safety Training, Marten en Van Oord, Partyservice Vermeulen, Chefz Partyplan, De Martens Groep, Werkgroep verkeersregelaars Oosterhout, Stuve Fotografie, Van Tilburg-Bastianen Groep.

Verkeerschool Willem Verboom organiseert op deze dag de Dag van de Logistiek op het terrein naast de brandweerkazerne aan de Damweg 51.

Iedereen is van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom.



« Terug
Aantal keer bekeken: 3582




 

Open Dag Brandweer Oosterhout
Open Dag Brandweer Oosterhout
Open Dag Brandweer Oosterhout
Open Dag Brandweer Oosterhout


Inloggen

Beheerders login




Inloggevens onthouden

Sponsors

WebdesignTilburg; Het beste webdesign bedrijf voor de startende ondernemer uit Tilburg eo.