Brandweerduiker omgekomen bij reddingsactie Koedijk

Maandag 4 Augustus 2014 - KOEDIJK - Maandag 4 augustus raakte in de middag een auto te water in het Noord Hollands kanaal bij Koedijk (Noord-Holland). Omstanders trachtten de inzittenden van de auto uit het water te halen, dit slaagde echter alleen bij de bijrijder. De bestuurder bleek bekneld te zitten.

Na 20 minuten slaagden duikers van de brandweer er in om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden en op de wal is het slachtoffer gereanimeerd. Over de toestand van dit slachtoffer is niets bekend.

Kort hierop voltrok zich een nieuw drama. Een duiker van brandweer Heerhugowaard, die bezig was om een lier aan het autowrak te bevestigen onder water, raakte in de problemen. Het contact tussen de duiker en de collega's op de kant werd verbroken en na 10 minuten is de duiker bewusteloos aangetroffen onder water. Op de wal werd de duiker gereanimeerd. Ondanks de massale inzet van brandweer, ambulance, politie, een traumahelikopter en omstanders mocht dit echter niet meer baten. De brandweerduiker is overleden.

Team Brandweerspotters heeft met leedwezen kennis genomen van dit feit. Wij wensen alle familie, betrokkenen, collega-hulpverleners en in het bijzonder de collega's van veiligheidsregio Noord Holland Noord heel veel sterkte met dit grote verlies en de verwerking hiervan.

« Terug
Aantal keer bekeken: 1926




 

De aangegeven locatie op de kaart is bij benadering


Inloggen

Beheerders login




Inloggevens onthouden

Sponsors

WebdesignTilburg; Het beste webdesign bedrijf voor de startende ondernemer uit Tilburg eo.